

## Mental Health Student Services Act (MHSSA) & Youth Organizations Forum

Wednesday, June 22, 2022 1:00 p.m. - 3:00 p.m. PST

## **Zoom Videoconference**

https://mhsoac-ca-gov.zoom.us/j/82803912617

**Meeting ID:** 828 0391 2617 **Dial-In Number:** 1 (408) 638-0968

TIME	TOPIC
1:00 PM	Welcome and Meeting Purpose Facilitator: Tom Orrock, LMFT, Chief of Community Engagement and Grants, MHSOAC
	Participants will be welcomed and the opportunity to enhance MHSSA programs with campus-based mental health supports and incorporate student voice in MHSSA program planning and implementation will be discussed.
1:05 PM	Youth and Adult Partnerships – Hart's Ladder Workshop and Q&A  Presenters: Marisol Beas, Project Coordinator, and Matthew Diep, Assistant Program  Manager, California Youth Empowerment Network (CAYEN)
	A workshop will be provided on the Hart's Ladder model of youth participation which prioritizes youth-led decision-making in programs designed to serve youth. Participants will gain knowledge in strategies to engage youth, skills development for adults, and best practices for working effectively together.
1:05 - 1:40	Hart's Ladder Workshop (35 min.)
1:40 - 1:45	Q&A Period (5 min.)
1:45 PM	Campus-Based Mental Health Supports – Student/Faculty Panel and Q&A An overview of the following campus-based programs will be provided, and participants will hear from students and faculty leaders directly about why these programs are important to them.
1:45 - 1:55	<ul> <li>The Goldie Hawn Foundation's MindUP™ Program (10 min.)</li> <li>(www.mindup.org/mindup-for-schools)</li> </ul>
1:55 – 2:05	<ul> <li>Genders &amp; Sexualities Alliance (GSA) Network (10 min.)</li> <li>(www.gsanetwork.org)</li> </ul>
2:05 – 2:15	NAMI on Campus High School (NCHS) Clubs (10 min.)     (www.namica.org/nami-on-campus)
2:15 – 2:25	<ul> <li>Bring Change to Mind (BC2M) High School Clubs (10 min.)</li> <li>(www.bringchange2mind.org/get-involved/high-school-program)</li> </ul>
2:25 – 2:35	<ul> <li>Directing Change Program and Film Contest (10 min.)</li> <li>(www.directingchangeca.org)</li> </ul>
2:35 - 2:45	Panel Q&A Period (10 min.)



## Mental Health Student Services Act (MHSSA) & Youth Organizations Forum

TIME	TOPIC
2:45 PM	Student Wellness MHSA Innovation Project Showcase and Q&A  A presentation will be provided by Marin County student leaders on their Student Wellness Ambassador Program (SWAP) which is a youth-led, equity-focused, and centralized approach to normalizing discussions about mental health, improving outcomes for LGBTQ+ youth and youth of color, enhancing youth resiliency and coping skills, and implementing culturally responsive wellness activities on campus and in the community.
2:45 – 2:50	SWAP Presentation (5 min.)
2:50 – 2:55	Q&A Period (5 min.)
2:55 PM	Wrap-Up and Adjourn Facilitator: Tom Orrock, LMFT, Chief of Community Engagement and Grants, MHSOAC